Costumul bărbătesc este un ansamblu de îmbrăcăminte care s-a răspândit și care a rezistat timp de 3 secole ca primă opțiune în garderoba fiecărui domn. În forma lui incipientă, costumul își are originea în secolul al XVII-lea la curtea regală a Franței. Așa cum îl știm noi acum datează, însă, de la începutul secolului al XX-lea, fiind adoptat de toti bărbații.

 

Care sunt motivele pentru care ne plac așa mult costumele bărbătești? Poate faci parte din categoria acelor domni care, citind articolul, vor da aprobator din cap, experiența spunându-și cuvântul. Sau poate faci parte din categoria tinerilor domni care urmează să își achiziționeze primul costum. În oricecaz, rândurile de mai jos subliniază motivele pentru care ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui costum.

1. Aspectul pe care îl conferă purtătorului

În primul și-n primul rând este vorba despre aspectul pe care un costum bărbătesc îl conferă purtătorului. Experții în domeniul modei sunt de părere că un costum lasă impresia eficienței și este o amprentă a statutului personal. În același timp, un motiv pentru care costumul bărbătesc este așa de longeviv se datorează faptului că acesta se pliază pe conformația corpului, idealizându-l.

 

 

2. Functia unui costum bărbătesc

Mai mult, a existat mereu o funcție importantă de care ar trebui să fim conștienți când vine vorba de cum trebuie ales si de cum trebuie purtat un costum. E vorba despre încrederea pe care un costum ți-o conferă. În ziua de azi utilitatea rămâne aceeași. Practic costumul concentrează în el amprenta respectului de sine și respectului pe care îl inspiri în ceilalți.

 

3. Versatilitatea costumului bărbătesc

În jurul anilor 1950 bărbații care purtau costume erau oamenii de afaceri sau cei care mergeau la nunți sau interviuri. Însă, cu timpul, costumul bărbătesc a început să fie adaptat și altor evenimente și situații. Costumul a evoluat în ala fel încât a devenit mai ușor de purtat și combinat cu alte articole vestimentare (un articol pe tema aceasta aici).

Așadar, faptul că un costum poate fi purtat într-o multitudine de contexte, încrederea, respectul și aspectul prezentabil pe care costumul îl conferă purtătorului sunt tot atătea motive pentru care ar trebui să îți achiziționezi chiar acum un costum bărbătesc.

 

Citește și:

Sfaturi pentru a cumpăra costumul perfect

Top 5 accesorii pentru gentlemani

Cum ar trebui să arate garderoba unui gentleman

Comentarii