Ești invitat la o nuntă și ai nevoie de sfaturi cu privire la alegerea unui costum bărbați pentru nuntă potrivit pentru tine? Am scris un articol special pentru tine în care îți oferim câteva sfaturi. Nunțile, în mod normal, sunt evenimente formale însă se organizează și nunți semi-formale sau casual unde costumul nu trebuie să fie cel clasic. Locul unde va avea loc evenimentul și sezonul sunt detalii la care va trebui să fii atent când alegi un costum bărbătesc pentru nuntă. Haideți să vedem care sunt aspectele principale la care trebuie să fii atent când alegi un costum pentru nuntă în funcție de sezon.

costum-de-ceremonie-negru-cu-model-reliefat-in-picatele_8353338

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este acela că ținuta ta nu trebuie să distragă atenția de la miri sau să atragă atenția prin nepotrivirea cu tipul de nuntă, locul unde are loc evenimentul și anotimpul. De aceea trebuie să fii atent la ce dress code a fost impus. Recomandarea noastră este să îți alegi costumul în funcție de tipul de nuntă și sezon. Chiar dacă îți dorești o ținută clasică sau dorești să ieși din zona de confort cu un costum modern, există o soluție pentru toate preferințele. Optează pentru un costum dintr-o țesătură naturală. Aceasta are avantajul că permite pielii să respire reglând astfel temperatura corpului. Pentru a afla mai multe despre materialul din care este confecționat un costum click aici. Trebuie să ai în vedere inclusiv culoarea.

1. Sezonul cald

Alegerea ținutei pentru o nuntă de primăvară poate fi o provocare. În sezonul primăvară-vară ai libertatea să porți costume în culori mai deschise. În acest sezon costumul ar trebui să fie realizat din materiale care lasă pielea să respire. Pe timp de primăvară vremea nu este întotdeauna aliata noastră. Planifică în prealabil ceea ce vei purta și cum vei purta luând în considerare posibilitatea unei ploi și a noroiului. Îți recomandăm alegerea unei ținute care să reziste atât în aer liber, cât și într-un interior. Gândește-te cu ce probleme te-ai putea confrunta.

Există, însă, și aspecte pozitive. Este momentul în care poți experimenta prin accesorii și pasteluri. Poți opta pentru griuri deschise, pasteluri și culori intense precum albastru, roșu sau verde.

 

costum-office-crem-trei-piese

Cravata-costum-mov-picaturi-albe

 

2. Sezonul rece

Chiar dacă e toamnă poți adăuga o pată de culoare în ținută printr-o cravată de mătase colorată, de exemplu. Un costum de culoarea cărbunelui poate fi o alegere potrivită.

 

Cravata-costum-rosie-picaturi-albe

Dacă vrei, totuși, o ținută clasică, nu vei da greș niciodată cu un costum negru. Avantajul acesteia este că e ușor de purtat și de accesorizat. Pentru iarnă recomandăm un costum de culoare închisă din lână. Catifeaua este o alegere inspirată pentru această perioadă a anului. Pot fi purtate culori intense saturate mai închise.

Costum-ceremonie-negru-super-160s-3

Dincolo de toate aceste aspecte formale ale ținutei, cel mai important este să te simți confortabil. De aceea mărimea costumului trebuie să fie cea mai potrivită. Alegând costumul potrivit te vei simți bine în el, acesta se va așeza așa cum trebuie și vei evita cutele nedorite. De asemenea, un material de calitate îți va oferi un plus considerabil de confort.

 

 

Citește și:

Sfaturi pentru a cumpăra costumul perfect

Top 5 accesorii pentru gentlemani

Ce ar trebui să poarte cavalerul de onoare?

Comentarii