Primul tău costum bărbătesc? Când vine vorba de achiziționarea acestuia, mulți tineri domni nu știu cu ce să înceapă. Sunt câteva detalii și aspecte la care trebuie să fii atent. Mai trebuie să știi că un costum spune foarte multe despre cel care îl poartă. În același timp, ține minte că nu doar un costum îl face pe purtător să arate bine ci și cel care îl poartă face costumul să arate bine.

Haideți să vedem împreună care sunt acele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare înaintea achiziționării unui costum:

 

  1. Tipurile de ocazie în care îl vei purta

Trebuie să știi că diferite tipuri de ocazii necesită diferite tipuri de costume. Nu este vorba numai de stilul costumului în sine ci trebuie avută în vedere și culoarea acestuia. Culorile nu sunt doar simple detalii, există în spatele lor o întreagă simbolistică. Negrul, de exemplu, este potrivit unor situații formale iar tonurile pământii pot fi percepute ca unele mai puțin formale. Costumul gri este unul versatil și poate fi adaptat mai multor contexte. Dacă dorești un costum versatil ar trebui, așadar, să te orientezi către un costum gri sau către un costum bleumarin

Costum Bussiness Bleumarin cu dungi verticale fine albe

 

  1. Un costum pentru toate anotimpurile

Având în vedere tipul de ocazie și culoarea, primul tău costum ar trebui să fie unul confecționat dintr-un material care poate fi purtat în toate cele patru anotimpuri. Termenul Super este unul de care dacă nu te-ai lovit până acum, sigur ai să o faci. Acesta indică nivelul de finețe al materialului. Cu cât finețea este mai mare, cu atât firul de lână folosit este mai subțire și, implicit, mai șifonabil. Un costum pe care o să-l porți foarte des este recomandat să fie maxim Super 120s. Citește articolul acesta pentru a afla mai multe despre materialul din care este confecționat un costum.

Costum business gri deschis cu model reliefat în picățele

 

  1. Accesorizarea

După ce ai ales cel mai potrivit costum, trebuie să ai în vedere că accesorizarea acestuia este ceea ce finisează și conturează întreaga ta prezență. Accesoriile unui bărbat sunt cravatelepapioanele, batistebutoni etc. Avantajul accesoriilor este acela că îți oferă posibilitatea să fii creativ în alegerea lor. Acestea pot vorbi despre personalitatea ta și despre pasiunile tale. În același timp, însă, nu uita că alegerea accesoriilor trebuie să fie făcută și în funcție de tipul de ocazie la care participi.

Butoni costum barbati business

Cravata-costum-barbati-albastra-picaturi-rosii

 

 

  1. Atitudinea

Să ții minte că tu ești cel care face să arate hainele bine. Un gentleman va ști întotdeauna cum și când să se poarte (mai multe despre atitudinea unui gentleman aici).

 

 

 

Citește și:

Un gentleman perfect? Atitudinea unui domn

Top 5 accesorii pentru gentlemani

Ce spun culorile despre un gentleman

Comentarii