Sari la conținut

Eleganța adevărată se reflectă într-un costum impecabil.

BLOG

CUM SĂ TE ÎMBRACI LA UN EVENIMENT MONDEN? SFATURI PENTRU EA

Evenimentele mondene sunt ocazia cea mai bună prin care o adevărată fashionistă își poate etala outift-ul într-un context glamour și sofisticat, ales cu bun gust în funcție de dress-code și în funcție de importanța acestuia. Un detaliu care nu trebuie niciodată neglijat când vorbim despre un eveniment monden este dress-code-ul, care trebuie respectat cu punct și virgula pentru a contura un look pe măsură. În general evenimentele mondene nu au o varietate largă de dress-code-uri, majoritatea fiind cu Red-Carpet, tip garden-party sau casual brunch, iar pentru că noi suntem puși la curent cu tendințele majore ale marilor branduri în ceea ce privesc influențele în materii de ținute de eveniment pentru ea, sărim în ajutorul doamnelor cu câteva sugestii pentru ținute când vine întrebarea: ”Cum te îmbraci la un eveniment monden?”. Adevărul este că această perioadă pe care o traversăm nu ne oferă posibilități pentru astfel de evenimente, însă niciodată nu se știe când apare unul unde prezența este obligatorie!

intro_3b102cc3-0cc3-4d86-80cd-cdc87625a556_1066x.jpg (1066×754)

Little black dress

O abordare care nu moare niciodată este rochia neagra, în special little black-dress fiind abordarea cea mai safe și mai clean pe care o doamnă/ domnișoară o poate opta cu încredere la un eveniment monden cu Red Carpet. Fie că vorbim de o rochie din dantelă neagră, o rochie fluidă dintr-un voal sofisticat sau poate chiar de o rochie din catifea neagră, niciodată să nu uitați că acest tip de rochie este un clasic și se abordează mereu cu pantof închis, cu tocul foarte înalt. Little black-dress, este un item must-have în garderoba oricărei femei și nu necesită foarte multă accesorizare, iar sfatul nostru este să păstrați zona de accesorii minimală optând pentru un colier de perle la baza gâtului sau de ce nu, chiar unul de diamante, o geantă plic (cluch) care să nu atragă multe priviri și lăsați rochia să strălucească prin simplitatea ei.

Rochia-corset

Aducând fragmente din istoria Evului Mediu în actualitate, rochiile cu construcție tip corset sunt din ce în ce mai prezente și abordate de toate tipologiile de femei la evenimentele mondene cu Red Carpet. Adevărul este că e o abordare extrem de rafinată, cu sex-appeal și care stârnește emoție, fiind un item care scoate în evidență proporția echilibrată a corpului. Rochiile tip corset sunt de mai multe tipuri: rochia mulată, care urmărește linia corpului, rochia corset cu explozie de volum din zona taliei și cea cu fluiditate în partea de jos. Un adevărat statement este acest tip de produs și necesită o mică doza de curaj pentru a-l aborda, dar niciodată să nu subestimați puterea unui astfel de item care creionează într-o manieră bold feminitatea și zona sexy a unei femei. Acest tip de rochie cere sandale ca zona de încălțăminte datorită decupajelor prezente la nivelul construcției și cu ajutorul unui astfel de look se poate contura imaginea unei femei fatale actuale!

Rochia cu șliț

Pe cât de simplu pare abordarea unei rochii de seară lungi cu șliț pe picior, pe atât poate fi de complicat să se realizeze un look bold într-o astfel de piesă vestimentară. Sfatul nostru este să evitați rochiile lungi realizate din țesături rigide, în favoarea voalului sau a unei țesături cu textură fluidă pentru a permite rochiei să expună picioarele într-o manieră sexy. Orientați-vă către rochii de seară cu șliț a căror talie este bine accentuată, iar în ce privește partea de top a rochiei, noi recomandăm să fie o zonă bine căutată pe partea de design. Rochia cu șliț nu poate fi purtată decât cu sandale fine sau cu pantofi foarte bine marcați în zona decupajului, pentru a menține efectul de alungire a siluetei. În ceea ce privește zona de accesorizare noi propunem less is more deoarece, cu cât purtați mai puține bijuterii, cu atât mai bine. Nu de alta, dar rochiile de seară cu șliț au un efect captivant, iar încărcând inutil look-ul cu prea multe bijuterii nu veți face decât să dezechilibrați proporția, așa că o pereche de cercei fini vor fi suficienți.

Rochia cu spatele gol

Detaliile vin la pachet cu doza de sofisticat al unui produs, iar un detaliu pe spatele produsului este un tocuch extrem de rafinat, mai ales când vorbim despre o ținută de eveniment pentru ea. Detaliul de decupaj, sau accentele de construcție marcate prin decupaj care expune zona spatelui sunt touch-uri fine care emană de sex-appeal, dar pe atât de bold încât schimbă întreaga estetică a unui look. Rochiile cu spatele gol sunt item-uri statement mai ales dacă acest tip de detaliu este gândit cu un design spectaculos care să întoarcă toate privirile. Stilistic vorbind, o rochie cu spatele gol este în general lungă și se abordează în cadrul evenimentelor cu Red Carpet. Mai sunt mici excepții în care lungimea rochiei poate să varieze în așa fel încât decupajul să arate senzațional, însă aici e vorba strict de proporție, iar un decupaj adânc al rochiei cere de la sine o lungime interminabilă a rochiei. Acest tip de produs se poartă în general cu sandale, echilibrând proporția siluetei, iar când vorbim despre accesorii, niște cercei statement și un colier masiv și strălucitor sunt indicate pentru a contura un look sofisticat și glamour.

Rochia-sacou

Hibridizarea produselor în moda contemporană reprezintă leit-motivul multor case de modă care doresc să diversifice designu-ul produselor, apelând la rețete inovative care să scoată un item din zona de confort și să îl propulseze pe cea mai înaltă treaptă a glamour-ului soft. Așa se întâmplă și în cazul rochiei-sacou, care reprezintă în momentul de față una dintre cele mai căutate și accesate piese vestimentare pentru evenimentele mondene. Un astfel de produs este extrem de versatil și se poate aborda în diferite styling-uri, fiind o variantă confortabilă și accesibilă și în cadrul garden-party-urilor. Designul inovativ al unui astfel de produs susține întreaga ținută, fie ea de eveniment cu covor roșu, fie într-un context mai degajat, însă rezultatul este același: glamour garantat 100%! Acest item se abordează numai cu sandale, deoarece rochiile sacou respectă proporția ca lungime a sacoului masculin, iar modalitatea în care urmărește silueta rafinată a oricărei femei dă un plus de versatilitate produsului.

Costumul din două piese

O zonă foarte bine căutat, de când există acest concept strong de egalitate între sexe în moda actuală, costumul de damă în două piese devine pe zi ce trece un adevărat statement și un ansamblu iconic în rândul marilor branduri. O femeie într-un costum de inspirație masculină? Este foarte sexy și cu siguranță poate rupe liniștea în cadrul unui eveniment în care rochiile spectaculoase predomină și cu siguranță se poate individualiza ca look. Umeri bine marcați, revere bine evidențiate și un croi impecabil transformă un look compus din două piese, sacou și pantalon, într-o adevărată experiență stilistică pentru protagonistele care optează pentru astfel de compoziție. Reinterpretările sunt pe val în ultimele sezoane, iar reinterpretarea unui costum masculin pe o siluetă feminină este o adevărată poveste transpusă vizual într-o ținută bine evidențiată. Un astfel de look este versatil și în cazul încălțărilor și în cazul accesoriilor, astfel încât pentru un outfit minimalist se poate opta pentru o pereche de sandale și niște accente mici și strălucitoare la nivelul cerceilor, iar pentru un look bold se poate opta pentru o abundență de strălucire atât când vine vorba de încălțăminte, cât și de accesorii. Dobre Tailoring este un brand care propune astfel de estetică, în care imaginea femeii moderne este definită prin variațiuni de design-uri de costume reinterpretate după cele masculine.

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune

Alege Opțiunile

this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole