Sari la conținut

Eleganța adevărată se reflectă într-un costum impecabil.

BLOG

CUM SĂ TE ÎMBRACI LA UN EVENIMENT MONDEN? SFATURI PENTRU EL

Când abordăm subiectul despre ținuta ideala pentru el la evenimentele mondene sau în cadrul contextelor glamour, situația pare foarte simplă, însa este mult mai complexă decât în cazul femeilor. Dacă în cazul femeilor o rochie cu câțiva cm mai lungă sau mai scurtă trece neobservată deoarece se conturează o imagine statement per ansamblu, în cazul bărbaților proporția unui costum de eveniment trebuie respectată cu precizie în funcție de tipologia corpului și de proporțiile acestuia. Un costum impecabil, care urmărește silueta atletică a unui bărbat poate fi o experiență vizuală greu de neglijat, așa că noi venim în ajutorul domnilor pentru a le oferi cele mai importante ponturi cu privire la ținutele ideale pe care le pot purta în cadrul evenimentelor glamour! Dress-code-ul este un detaliu important când vorbim despre evenimentele în contexte sofisticate și nu trebuie neglijat, ba mai mult trebuie respectat exact cum este oferit.
prima_1066x.jpg (1066×754)

Costumul Black-Tie

Un concept relativ simplu când bărbații îl aud în discuțiile despre dress-code-uri, însă conceptul black-tie vine la pachet cu o ușoară dificultate în alegerea ținutei. Black-tie nu înseamnă un costum negru și atât, ci înseamnă mult mai mult. Un astfel de costum este o bijuterie în sine prin denumirea pe care o are, plus sofisticatul la nivelul construcției și detaliilor. Detaliile schimbă foarte ușor flair-ul unui look, iar în cazul costumelor black-tie costumul trebuie să emane rafinament și finețe așa că noi recomandăm un costum în bază neagră, dintr-o țesătură sofisticata care să se distingă foarte ușor față de altele în cadrul acestor contexte. La partea de sacou se poate opta pentru o țesătură ușor lucioasă, poate chiar strălucitoare care să dea un touch soft-glamour întregului look, completând în partea de jos cu o pereche de pantaloni în bază neagră care să urmărească într-o manieră naturală forma piciorului. Când vorbim despre partea de accesorii aici apare greul! Cămașa pentru un astfel de costum trebuie aleasă în funcție de importanța evenimentului, de ora la care acesta este organizat, dar și de gustul personal. O cămașă cu plastron texturat și cu nasturi care să imite pietrele semi-prețioase este alegerea ideală pentru un costum black-tie, iar un detaliu important este manșeta cămășii care trebuie sa fie obligatoriu dublă, cu butonieră specială pentru butoni. Accesoriul de la gât este și el important, iar recomandarea noastră este optarea pentru un papion sofisticat din mătase, cu un mic touch semi-lucios. Când vorbim despre zona de încălțăminte un costum black-tie cere pantofi de lac, pentru a echilibra zonele sidefate ale look-ului.

Costumul elegant

O variantă din ce în ce mai abordată de bărbați la evenimentele mondene este elegant glamour-ul, care s-a îndepărtat puțin de conceptul black-tie, însă menține detalii subtile, preluate din acel concept pentru a contura un look nu atât de spectaculos, dar elegant și fin. Costumul elegant este compus în general din două piese: sacou și pantalon, care nu sunt neapărat din același set, însă au țesături similare ca și compoziție. Acest tip de costum este extrem de versatil, existând posibilitatea sa fie abordat nu doar în cadrul evenimentelor mondene, ci și în contextele de seara care nu impun neapărat o locație glamour. Sacoul este piesa de rezistență a acestui tip de look, fiind realizat din țesătură cu imprimeu sau broderie, iar pantalonul rămâne neutru într-un contrast echilibrat de culoare cu sacoul. Accesoriile necesare pentru acest tip de look sunt: papionul ales în funcție de culoarea costumului și de paleta cromatică optată, deși noi îl recomandăm pe cel clasic negru, cămașa nu necesită o construcție elegantă, iar zona de încălțăminte poate să varieze de la Loafers glamour până la pantofi de lac sau de piele semi-lucioși.

Costumul cu sacoul double-breasted

Înlocuind zona restrictivă a costumului clasic, propunem pentru evenimentele mondene glamour, chiar cu circuit închis o variantă mai sofisticată de abordare a luxului masculin printr-un concept versatil, care datat de la începutul istoriei costumului masculin a revoluționat designul ținutelor bărbătești și aici vorbim despre introducerea unui design sofisticat de produs: sacoul cu închiderea double-breasted. Propus într-o manieră sofisticată, acest tip de produs este o hibridizare modernă între două item-uri clasice ale istoriei modei: sacoul cambrat și detalii preluate din zona pardesiului. Acest tip de produs, integrat într-un look de eveniment se potrivește perfect unei ambianțe sofisticate tip teatru sau în cadrul unei gale cu decernări de premii. Ce e bine de reținut este faptul că în multe cazuri, item-urile își cer evenimentele în care un bărbat le poate aborda, iar sacoul cu o astfel de închidere în general este un produs extrem de rafinat care merită expus în contexte fine și deosebite. Accesorizarea, când vine vorba de un astfel de costum este destul de simplă, optându-se pentru elemente similare ca în cazul costumului black-tie. Acest tip de costum necesită un strop de curaj, deoarece sacoul double-breasted este un element reintrodus în moda actuală și el, în sine ca produs trebuie asociată cu un flair plin de noblețe și eleganță.

Costumul colorat

Cu un mic strop de curaj și cu o atitudine rebelă, abordarea unui costum într-o nuanță deosebită este un statement garantat pentru bărbații care cunosc și înțeleg esența purtării unui costum. Un costum colorat este recomandarea pe care noi o facem pentru evenimentele mondene tip garden-party, în care flair-ul rebel și abordarea relaxată de vacanță dintr-un look bine compus se omogenizează și rezultă în final o compoziție bine închegată și fashion! Culoarea vine din interiorul oricui, iar in momentul în care vă doriți să abordați, de pildă un sacou albastru-ciel, noi vă încurajăm la maxim să nu apelați la vorbe, ci la fapte. Culoarea dintr-o ținută simbolizează în 99% din cazuri starea de spirit din acel moment, iar dacă sunteți și invitați la un garden-party cu atât mai bine, deoarece un costum bine stăpânit oferă personalitatea necesară de a stârni invidii, iar cu toți știm că oricărui bărbat îi place să fie flatat câtuși de puțin când vine vorba de apariție. Un costum în două piese, realizat dintr-un material ușor, cu piesele ton-sur-ton, accesorizat cu o batistă cu un imprimeu bold și o pereche de loafers prețioși schimbă radical registrul rigid al unui costum de zi. Noi încurajăm abordările de acest gen, pline de culoare care transmit spiritul libertin de vacanță, așa că un costum deux-pieces colorat este doza de îndrăzneală de care fiecare bărbat are nevoie în garderoba proprie.

Art. Anterior
Art. Următor

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune

Alege Opțiunile

this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole